Ваксината срещу COVID-19 на компанията Новавакс е 96 на сто ефикасна срещу

...
Ваксината срещу COVID-19 на компанията Новавакс е 96 на сто ефикасна срещу
Коментари Харесай

Ваксината на Новавакс е 86% ефикасна срещу британския вариант на COVID-19 |

Ваксината против COVID-19 на компанията " Новавакс " е 96 на сто ефикасна против оригиналната версия на новия ковид и 86 на 100 - против английския му вариант, сочат резултати от клиничните проби във Великобритания, представени от Ройтерс и Асошиейтед прес.

В проучването във Великобритания, извършено сред 15 000 души, имунизацията е показала средно 90 на 100 ефективност срещу леки, умерени или тежки инфекции от COVID-19. При 106 потвърдени случая на заразяване, 10 са измежду имунизирани хора, а 96 - при получили плацебо.

Само петима от заболелите са с тежка зараза и всички са от плацебо групата, като четирима от тях са инфектирани с английския вид на новия ковид.

При малко проучване, извършено измежду три хиляди души в Република Южна Африка, където доминира бързо разпространяващият се локален вид на новия ковид, имунизацията е била ефективна при 55 на 100 от случаите при хора без СПИН, само че изцяло е предотвратила тежко прекарване на болестта. Очакват се резултатите от тестванията на имунизацията измежду 30 000 души в Съединени американски щати.

Компанията създава и ваксини против другите известни разновидности на новия ковид и възнамерява да подложи на тествания тези препарати във второто тримесечие на годината. Изпълнителният шеф на " Новавакс " Стенли Ерк сподели, че компанията има намерение да поиска през второто тримесечие позволение от английските управляващи за използване на имунизацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР